Hoogsensitiviteit is géén aanstellerij!

Advertenties

Ik kan me er toch zo kwaad in maken. De vele mensen die me al verteld hebben dat ik me niet moet aanstellen. Daarom wil ik het voor eens en voor altijd eens duidelijk maken: hooggevoeligheid is géén aanstellerij. Leuk voor jou dat jij één van die vele mensen bent met een olifantenvel. Maar daar heb ik dus geen bal aan!

Zo, dat waren even de frustraties die er uit moesten. Want frustraties, die heb je als hoogsensitief persoon. Je begint te denken dat er iets mis met je is. Dat je niet “normaal” bent. En je probeert jezelf te “fixen”. Je gaat je heil zoeken in zelfhulpboeken, eten, medicatie of nog erger, drank en drugs. Allemaal dingen die je nog meer gaan schaden. Want er is helemaal niks mis met je! Je ervaart de dingen gewoon wat anders, wat intenser. Dat kan zelfs heel mooi zijn.

Even over dat hoogsensitief zijn, of HSP zoals ik het noem. Kan je jezelf terugvinden in volgende punten?

  • je bent sneller moe
  • je vermijdt liever drukte
  • je reageert snel op prikkels van buitenaf ( geur, geluid, emoties van anderen…)
  • je hebt mensen snel door
  • je kan moeilijk nee zeggen
  • je houdt van dieren en van de natuur

Dan ben je waarschijnlijk hoogsensitief. Wat meer uitleg vind je hier. Verder ben je waarschijnlijk ook een emo-eter en worden de emoties je zo teveel dat je plots kan ontploffen! Maar voor alles is een oplossing. Hoe je hier aan werkt lees je in volgende artikels:

Eén opmerking over 'Hoogsensitiviteit is géén aanstellerij!'

Geef een reactie Reactie annuleren

Mobiele versie afsluiten