Zoektocht naar mezelf.

zoektocht naar mezelf

Dit verhaal is mijn verhaal. Mijn zoektocht naar mezelf. Hoe en waar het begon is me zelf niet helemaal duidelijk. Maar ik weet wel dat het begon met een gedachte: “Wat doe ik hier feitelijk?” Als kind werd me voorgehouden dat ik flink moest zijn en me netjes moest gedragen. Ik voelde me beoordeeld door de wereld rondom mij. Met gevolg dat ik me steeds achter mijn moeders rok verstopte. Ik was een introvert kind dat veel op zichzelf speelde. Ik voelde me gelukkig in mijn eigen wereldje. Maar voor de buitenwereld was ik een raar kind dat geen vriendjes maakte.

In mijn tienerjaren was het niet veel beter. Ik had wel vrienden, maar het voelde meer aan alsof ik gewoon enkele lotgenootjes had gevonden. Tieners die zich ook niet begrepen voelden. Dus we klitten dan maar samen. Ik had het gevoel dat er iets mis met mij was. Dat ik niet paste in deze wereld. In een opstandige tienerbui heb ik mijn moeder dikwijls verdriet gedaan door naar haar te schreeuwen dat het haar schuld was dat ik ongelukkig was omdat zij mij op deze voor mij harteloze wereld had geplaatst. Bij mijn vader kon ik op weinig steun rekenen. Hij had af te rekenen met zijn eigen demonen. Deze manifesteerden zich als een ongeneselijke hersentumor, waar hij uiteindelijk aan gestorven is.

Uiteindelijk bleven mijn moeder en ik alleen achter. Weer voelde het voor mij alsof ik met een lotgenootje door het leven ging. Ik begon me te verdiepen in esoterische en zogenaamde new age stromingen. Ik grasduinde tussen de nieuwe religies, filosofieën, alternatieve therapieën en alternatieve levenswijzen. Het boek dat het sterkste tot mij sprak was ‘je kunt je leven helen’ van Louise Hay. Ik besefte dat ik mijn hele leven in een slachtofferrol had gezeten en het was tijd om te veranderen. Ik besloot om mijn eigen leven in handen te nemen. Helaas met wisselend succes.

Ik stortte mezelf van het ene avontuur in het andere: ik ging werken, startte een eigen zaak, besloot terug te gaan studeren en uiteindelijk dan toch maar terug te gaan werken. Voor mij leek het alsof mijn leven bestond uit falen. Ik begreep er niks van. Ik stelde doelen in mijn leven, zei positieve affirmaties en toch werkte het niet. Ik werd moedeloos. Was de wereld dan toch tegen mij? Was ik zo slecht dat zelfs het universum mij haatte? En weer kroop ik terug in mijn slachtofferrol.

Wat ik toen niet begreep was dat om je leven te veranderen, je helemaal moet veranderen. Het keerpunt kwam er voor mij toen ik de bodem raakte. Diagnose burn-out. Ik zat in een job waar ik enorm veel stress ervaarde. Niet enkel door de werkdruk, maar ook door mijn lichaam. In mijn vroege twintiger jaren had ik een ongeluk, waar ik nu de gevolgen van draag. Ik heb een trauma in de nek waardoor het op sommige dagen voor mij ondraaglijk was om in mijn lichaam te zitten. De laatste maanden voerde ik mijn job volledig op medicatie uit. Tot ik besloot dat het genoeg was. Ik had een gesprek met mijn diensthoofd, die gelukkig veel begrip toonde voor mijn situatie. Ik heb er nog exact een maand gewerkt.

Het was voor mij niet eenvoudig om alles achter te laten. Ik had een pak fijne collega’s en werkte in een goed team. Maar het was niet de job voor mij. Het was tijd om aan mezelf te werken en om mijn demonen uit het verleden onder ogen te komen. Want de reden waarom het leven voor mij niet werkte, was omdat ik een nieuw leven probeerde op te bouwen op een basis van oude overtuigingen en denkpatronen. Ik heb heel wat mensen uit mijn verleden moeten loslaten.

Ik heb heel wat slapeloze nachten, huilsessies en boze buien achter de rug. Maar het wordt elke dag beter. Ik geloof terug in het leven en heb mijn doel in het leven gevonden. Ik heb heel wat lessen, video’s en cursussen gevold. Ondertussen kan ik mezelf bewustzijnscoach, reiki therapeute, chakra healer en yoga instructrice noemen. Ik weet dat ik nu mensen kan helpen omdat ik het zelf heb meegemaakt. En dat is mijn levensmissie: mensen coachen om het beste uit zichzelf te halen en hun ware leven te leven.

Wil jij ook aan jezelf werken en je ware leven leiden? Neem een kijkje op mijn website Arcenciel of op mijn facebookpagina.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: