Praktische tips voor self-care.

Advertenties

Stop! Het wordt even allemaal teveel. Je hebt te veel werk. Je ouders, baas of wie dan ook zeuren. Het was een drukke dag en je kan er even niet meer tegen. Iedereen kent het wel. En als hoogsensitieve persoon komt het nog veel erger binnen. Je voelt je moe, overprikkelt en je wil gaan schreeuwen. Of een potje gaan huilen. Of alle twee. En wat nu? Tijd om even aan jezelf te denken. Hier vind je 5 tips om voor jezelf te zorgen.

Tip 1: unplug

Letterlijk even de stekker er uit. Geen sociale media. Geen stoorzenders. Enkel jezelf. Mijn beste aankoop ooit is een hoofdtelefoon met noise cancelling. Een echte lifesaver! Gewoon je favoriete muziek selecteren, hoofdtelefoon op en me-time.

Ps zoek je een goede koptelefoon? Neem hier eens een kijkje:

https://amzn.to/3GzOtzP

https://amzn.to/3LksMHk

Tip 2: meditatie

We leven te veel in ons hoofd. We zijn gericht op denken, willen constant vooruit, maar vergeten daarbij waar we nu zijn. Tijd om even stil te staan en terug te komen bij jezelf. Meditatie kan je daar bij helpen. Een goede meditatieoefening om uit je hoofd te geraken is te aarden. Weet je niet goed hoe daar aan te beginnen? Dan kan je even naar mijn geleide meditatie luisteren.

voor meer video’s volg mij op youtube

Tip 3: relax

Neem een warm bad of een ontspannende douche. Dit is het moment om dat luxueuze badzout of die zalige douchegel te gebruiken. Laat de aanraking van het water je lichaam ontspannen. Begeef je in een wereld van rust. Laat het water al je zorgen wegwassen.

En vergeet nadien je huid niet te verwennen met een voedende bodymelk. Kies er een met je favoriete geur zodat je nog een tijdje van je verwenmomentje kan nagenieten.

Tip 4: proef

Verwen jezelf met een kop van je lievelingsthee. Of maak je lievelingsgerecht klaar. Prikkel je zintuigen met de geur van kruiden of specerijen. Ga even op in het moment. Dit is tijd voor jezelf dus proef! Hoe zit de smaak? Hoe is de textuur? Welke herinneringen brengen deze naar boven? Laat jezelf even wegdrijven in dit zalige moment.

Tip 5: schrijf

Nee, je hoeft geen nieuwe bestseller te produceren. Maar je emoties van je af schrijven helpt wel. Je kan je gedachten terug ordenen en je bent je frustraties kwijt. Je kan een dagboek beginnen. Of een random blaadje papier vol kribbelen om het nadien in de papiermand te gooien. Zelf hou ik een dankbaarheidsboek bij. Het helpt me om te focussen op de positieve dingen in mijn leven.

https://amzn.to/3GzuO2X

Dit waren mijn tips. En denk er aan, het is belangrijk om voor jezelf te zorgen. Het is oké om jezelf eens op de eerste plaats te zetten. Er is er maar eentje zoals jij en daar wil je toch het beste voor.

Geef een reactie Reactie annuleren

Mobiele versie afsluiten